Ugrás a tartalomra

Rólam

Rövid írás a "Mapslink" céljairól, jövőjéről, valamint pár dolog az oldal működésével kapcsolatban. Lőrincz ÁdámÜdvözlök Mindenkit a "Mapslink" tematikus weboldal gyűjtemény" című második és egyben utolsó webcím katalógus oldalamon (az első a Jóféle linkek gyűjteménye). Nevem Lőrincz Ádám és évek óta foglalkozom weboldalakkal, valamint a hozzájuk kapcsolódó technológiákkal. Eddigi publikus ténykedésem a bemutatkozó és szakmai blogomon tekinthető meg (itt). Az oldal létrehozásában az motivált, hogy valami olyasmit hozzak létre a katalógusok között, ami tényleg egyedinek mondható.

Pár dolog az oldal kiépítéséről és megoldásairól:
A webhely kialakításánál egyformán figyelembe vettem a rendes nagy monitoros PC-ket és a kisebb kijelzővel rendelkező mobil eszközöket is. Így ennél az oldalnál nem kellet külön hordozható készülékekre szánt sminkkel bíbelődnöm, hiszen az oldal alkalmazkodik a kijelző széléhez és annak megfelelően jeleníti meg a tartalmat. Nyilván egy kisebb kijelzőn sűrűbben találhatók az adatok, de ennyit megért az egységes kialakítás.
A gyorsabb kiszolgálás érdekében jó pár Drupal-os modult bevetettem és ahol lehet, mellőzőm a MySQL kiszolgálót.
Az egyediség jegyében alkalmaztam a Google térképet is, aminek köszönhetően az értékesítő vagy kiszolgáló ponttal rendelkező webcímek megadhatják térképen is a helyzetüket.
Az oldal kategória szerkezetét is próbáltam jobban a link beküldőkhöz igazítani, így hierarchikus szerkezetben adhatók meg a kategóriák, ezen kívül az ajánló szöveg tartalmazhat kulcsszavas hivatkozásokat.
Sokat filóztam rajta, hogy a hozzászólásokat engedélyezzem-e vagy sem, aztán végül is úgy döntöttem lehetőséget adok rá, mert értelmesen használva ez is egy SEO-s eszköz, amit talán érdemes figyelembe venni webcím elhelyezésekor.

Az oldal működésével hosszú távon számolok, és folyamatosan dolgozni fogok a népszerűsítésén. Ezért nem is szándékozom több katalógust létre hozni, kettőt akarok vinni, de azt tényleg gondozva-ápolva és figyelve a minőségre.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését a katalógus iránt és szeretné oldalát népszerűsíteni, vegye számításba gyűjteményemet és helyezze el kedvenc hivatkozásait "Mapslink" tematikus weboldal gyűjtemény oldalamon.

Tisztelettel: Lőrincz Ádám (Dyra)